Vyprážaný syr sa ako jedlo stal snáď legendárnym. Je v štandardnej ponuke každej, aj tej najslabšej reštaurácie a je to zároveň obľúbené jedlo študentských stravovní. Možno sa nám do hlavy tlačí myšlienka, že je to jedlo pre chudobných alebo pre študentov. Čo sa chápe častokrát ako synonymum. Ale môže byť opak pravdou? Vyprážaný syr je síce jednoduché jedlo, ale je veľmi chutné. A okrem toho, urobiť správne vyprážaný syr nemusí byť zrovna najjednoduchšie. Povedzme si teraz niekoľko tipov, ako dosiahnuť čo najdokonalejší výsledok.

sýr

Opäť vám vytiekol syr?

Toto je najčastejší problém tohto chutného a obľúbeného jedla. Nie každý ho vie pripraviť tak, aby zostal krásne vo vnútri svojho obalu. Častokrát sa nám stane presný opak. Na tanieri nám čašník prinesie akúsi roztečenú placku až sa zamyslíme, či im náhodou niekde nepadol na zem. Ako teda vyriešiť tento problém?

Používajte „dvoj-obal“!

Čím pevnejšie brány, tým ťažšie sa do pevnosti dostane nepriateľ. Alebo naopak z pevnosti. V prípade vyprážaného syra a to platí práve takto. Čím pevnejší obal, tým ťažšie nám syr vytečie. Ako teda docieliť pevnosť tohto obalu?
Ak štandardným, zaužívaným spôsobom obaľujete syr v strúhanke a vajíčku, urobte túto operáciu dvakrát po sebe. To znamená, že dvakrát obalíte ten istý syr. Získate tak dvojnásobne hrubý a dvojnásobne pevný obal, ktorý sa už tak ľahko nepretrhne.

jídlo

Môžete improvizovať

Improvizácii sa medze nekladú. To platí aj pri kuchtení vyprážaného syra. Môžete vyskúšať syr do niečoho zabaliť. Napríklad môžete syr zabaliť do šunky a až následne túto zostavu obaliť strúhankou a vajíčkom. V tomto prípade už nemusíte robiť dvojnásobný postup obaľovania, pretože syr zabalený do šunky už nevytečie. Samozrejme, musí byť obalený poctivo. Ale čím poctivejšie tento syr zabalíte, tým chutnejší bude výsledok. Pretože si zapečiete nielen chutný syr, ale aj dobrú šunku.
Každému chutí iná príloha. Väčšina ľudí uprednostňuje ako prílohu k vyprážanému syru hranolky. Niekto má však rád opekané zemiaky. Toto už necháme na vás, vyberte a improvizujete podľa seba.